Training

Ken jezelf

Wie kent zijn kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen?

De spreuk ‘Ken uzelf’ dateert uit de Griekse oudheid en is duizenden jaren later nog altijd actueel. Geen wonder, jezelf leren kennen is dé manier om meer voldoening uit het leven te halen, beter en plezieriger te functioneren in je werk en met meer vertrouwen relaties te onderhouden.

Elke dag kent meer dan genoeg voorvallen en uitdagingen om van te leren, en het een volgende keer anders te doen. Maar soms merk je dat situaties zich haast automatisch herhalen, zelfs als je probeert ze te voorkomen. Soms lijkt het alsof je vastzit in patronen. De training Ken jezelf bezorgt je een andere kijk op jezelf en op anderen. En dat verandert alles!

Ken jezelf

Training

Wanneer?
Op aanvraag

Je gaat het pas zien als je het door hebt
Johan Cruijff

De oefenstof ben jezelf

Onder begeleiding van de ‘De Luistercompagnie’ verdiep je je in jouw overtuigingen en leer je jezelf kennen. We overladen je niet met louter theorie, maar laten je ook op onderzoek uitgaan.
Jezelf leren kennen vraagt dat je jezelf recht in de spiegel durft aan te kijken. Welke eigenschappen en kernkwaliteiten bezit je? Wat zijn jouw specifieke valkuilen en uitdagingen? Welke normen, waarden en overtuigingen koester je, en hoe en wanneer heb je die gevormd? Bedenk dat de mensen die de grootste invloed op jou hadden, vaak ook de grootste invloed hadden op jouw overtuigingen. Je van dit alles bewust worden kan best confronterend zijn, maar de beloning is groot. Uiteindelijk merk je dat je jezelf beter leert begrijpen en accepteren, zo uniek als jij bent!

Voor wie?

Of je nu werkt in de zorg, in het bedrijfsleven of in het onderwijs: deze training is aanbevolen voor iedereen die zichzelf en zijn werk serieus neemt en niet stil wil blijven staan. Het enige dat je hoeft mee te brengen is je vermogen tot zelfreflectie, de bereidheid om je doen en laten onder de loep te nemen. Je zult merken dat deze training je even goed van pas komt in je privéleven als dat hij je vooruit helpt op het werk. Zet stappen, boek progressie… schrijf je in!

kernkwaliteiten

We werken aan de hand van een zeer toegankelijke en veelbeproefde methode: de kernkwaliteiten in het kernkwadrant van Daniel Ofman. Ook maakt ‘De Luistercompagnie’ gebruik van trainingsacteurs en systemisch coachen.

Wat levert deze training op?

Zelfbewust

Je krijgt inzicht in je kwaliteiten én valkuilen. Je leert jezelf accepteren en waarderen

zelfverzekerd

Je krijgt handvatten om daadkrachtig en zelfverzekerd te staan voor wie jij bent

keuzes

Je weet welke invloed jouw overtuigingen hebben op de keuzes die jij maakt

Verantwoordelijk

Doordat je in staat bent tot zelfreflectie zoek je de schuld niet bij de ander en neem je zelf verantwoordelijkheid

Benieuwd geworden?

Bij elke training een gezonde, smakelijke lunch en kopje koffie en thee inbegrepen.